• Danish
  • English

Seminar: Lyt og tænk nyt

Startdato:28.11.2017

Slutdato:28.11.2017

Tidspunkt: kl. 12.00 - 16.00

Kontakt person:Mette Abrahamsen
LOADEMAIL[meab]DOMAIN[robocluster.dk]

Nye perspektiver på innovation og forretningsudvikling i robot- og automationsindustrien.

Kundernes krav til robotter og automationsløsninger er under forandring. Der stilles nye og høje krav til fleksibilitet og til, at løsningen er rekonfigurerbar, eller kan indgå i produktion af små serier med stor varians. Digitalisering af produktionen skaber også forventninger til opsamling og bearbejdning af data. Det er bare et par eksempler på nye og stigende krav til robotindustrien.

På tværs af krav og forventninger til robotindustrien synes ét sikkert: Morgendagens robot- og automationsløsninger vil i stigende grad fungere side og side med mennesker – hvad enten det er medarbejdere, ledere, brugere, borgere eller patienter. Det stiller nye krav til innovation i industrien, fordi indsigten i praktikernes adfærd og tanker, arbejdsgange og samarbejdsmønstre i stigende grad vil afgøre om en løsning fungerer eller ej.

Som deltager på seminaret får du viden om, hvorfor det er så vigtigt at have fuldstændigt styr på kunders og praktikeres behov og virkelighed, før I giver jer i kast med næste udviklingsprojekt. På dagen lanceres også: Med robotten på arbejde - Guide til robotudvikling på arbejdspladsen, der giver inspiration til, hvordan I med brugerindsigt og samarbejde på tværs af værdikæden udvikler løsninger, der rammer plet.

Seminaret henvender sig dels til udviklere, producenter, integratorer og brugere af robotteknologi, og dels til rådgivere inden for robot- og automationsbranchen.

Program

Kl. 12.00: Registrering, netværk og frokost

Kl. 12.30: Velkommen
Introduktion til projekt Værdi-Kædereaktion og perspektiver på fremtidens produktion i lyset af FORSK 2025
v/Projektleder Mette Abrahamsen, Innovationsnetværket RoboCluster og
Netværksleder Grith Bech-Nielsen, InnoBYG

Kl. 12.45: Robotter i praksis – virksomhedspræsentation 
Robot at work deler erfaringer med teknologiudvikling med input fra praktikere
v/ CEO Finn Christensen, Robot At Work

Kl. 13.15: Sådan skaber antropologien værdi
Vellykket innovation i praksis og hvordan innovation med praktikeren i centrum baner vejen til både værdiskabende teknologiske løsninger og meningsfulde arbejdsopgaver.
v/ Erhvervsantropolog Christoffer Nejrup, projektleder hos Dansk Designcenter 

Kl. 13.45: Robotter og byggeri – problem og løsning? 
Indsigter fra den antropologiske undersøgelse gennemført på byggepladser og blandt robotproducenter i regi af projekt Værdi-Kædereaktion
v/Ph.d., antropolog Christina Leeson, Københavns Universitet 

Kl. 14.15: Præsentation af: Med robotten på arbejde – Guide til robotudvikling på arbejdspladsen
v/ Netværksleder Judy Hermansen, BrandBase, og erhvervskonsulent Bettina Skaarup, Københavns Universitet

Kl. 14.30: Netværkspause i foyeren

Kl. 14.45: Robotterne kommer…
Her løftes blikket med nye perspektiver på, hvad der er op og ned i debatten om, at "robotterne kommer", suppleret med et indspark til, hvad robotindustrien selv kan gøre for at styrke sit omdømme
v/ Ph.d., Robotics and Artificial Intelligence, direktør Søren Tranberg Hansen, BrainBotics

Kl. 15.15: Debat om brobygning og innovationssamarbejde – hvordan lykkes vi med robotterne i byggeriet, landbruget, industrien…?
Med dagens oplægsholdere og netværkslederne bag projekt Værdi-Kædereaktion

Kl. 16.00: Farvel og tak for i dag

Seminaret er den sidste af tre i projektet Værdi-Kædereaktion. Projektet er et samarbejde mellem innovationsnetværkene InnoByg, RoboCluster og BRANDBASE, der med støtte fra Industriens Fond har klarlagt udfordringer og formidlet viden om, hvordan robotbranchen udvikler og markedsfører robotteknologi til nye kunder og markeder, der er uvante med at arbejde med robotter.

Seminaret afholdes som en del af FutureWeek Denmark 2017. En uge, der samler en række events arrangeret af de danske klynger og innovationsnetværk på tværs af brancher og industrier i Danmark, som stiller fokus på Danmarks styrkepositioner. Eventene afholdes i uge 48 og er fordelt over alle de danske regioner. Læs mere om FutureWeek Denmark og se andre events HER
Følg på Facebook @futureweekdenmark

Praktisk information

Tidspunkt: Tirsdag den 28. november 2017 kl. 12.00 – 16.00.

Sted: Teknologisk Institut, Teknologiparken, Kongsvang Allé 29, 8000 Aarhus C.
Lokale: Amfitrappen AR 12.2. Bemærk indgang fra Ellebæksvej lige rundt hjørnet fra hovedindgangen på Kongsvangs Allé 29. 

Tilmelding til seminaret skal ske senest den 26. november 2017 via linket HER. Der vil være et no-show fee på kr. 500 i tilfælde af udeblivelse.

Se invitation og program HER.

Kontaktperson
Mette AbrahamsenMette Abrahamsen

Projektleder

Innovationsnetværket RoboCluster

M +45 +45 2311 3719

LOADEMAIL[meab]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere