• Danish
  • English

Klassisk kontrol

I den klassiske robotteknik skelner man mellem forskellige former for kontrol: "open loop" (åben løkke), "closed loop" (lukket løkke) og "feedback"

Open loop-kontrol lader robotten bevæge sig efter et forudbestemt mønser uden hensyntagen til robottens faktiske opførsel, mens closed loop-kontrol iver robotten mulighed for kendskab til sin faktiske opførsel. Dette benyttes bl.a. i feedback-kontrol, hvor robottens opførsel har indflydelse på det kontrolsystem, som styrer den, således at en ændring i robottens opførsel kan føre til en ny form for kontrol.

Den klassiskenegative feedback-kontrol, "PID-kontrol" (propotional-integral-derivative), er et eksempel på dette. Her ændres kontrollen efter feedbak af positionsfejl (proportional), ligevægtstilstandens positionsfejl (integral) og hastighedsfejl (derivative). Robotter med et klassisk styresystem kan være meget præcise, hvorfor de benyttes i udstrakt grad i industrien, men de er ofte tunge, langsomme og minimalt autonome.

Kontaktperson
Christina E. WanscherChristina E. Wanscher

Netværksleder

Innovationsnetværket RoboCluster

T. +45 6550 7952

LOADEMAIL[cewa]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere